Acties ontvang onze laatste acties per mail

vanaf € 59,95


Vanaf 1 september 2015 is oa. Radio 5 gestopt met uitzenden via de AM 747

Vanwege bezuinigingen stopt Radio 5 (NPO5) met uitzenden via de AM 747, deze zenders is dus niet meer met oudere radio's draadloos te ontvangen.
Radio 5 is net als vele andere radiozenders overgestapt op de nieuwe DAB+ technologie.
Dit is een draadloze ontvangst ( net als FM/AM ) maar dan zonder geruis en gekraak, maar met een helder geluid en eenvoudige bediening.
Er is reeds een groot aanbod van DAB+ radio's, veelal portable ( draagbaar ) omdat deze radio's over het algemeen het meeste gebruikt werden voor het ontvangen van AM.
Onderaan deze pagina vind U een overzicht van de bij ons verkrijgbare DAB+ radio's.


Wat is DAB+

Glasheldere klank, nooit meer ruis, meer programma’s en extra informatie. Digitale radio of wel DAB genoemd (Digital Audio Broadcasting) heeft het allemaal. Wat de cd was voor de muziek, is DAB voor de radio: een revolutie!

Op de traditionele radio, zoals wij die kennen, zijn alleen analoge signalen te ontvangen (beter bekend als FM en AM). De techniek heeft echter niet stil gestaan. Het is al langere tijd mogelijk om radiosignalen digitaal uit te zenden. DAB werd namelijk al in 1993 door een aantal samenwerkende Europese landen ontwikkeld. In 1994 werd DAB verkozen tot de Europese standaard voor digitale radio.

In de ons omringende landen wordt al veelvuldig geluisterd naar DAB-uitzendingen. In Nederland komt de introductie van DAB echter relatief laat. De eerste DAB-uitzendingen in Nederland vonden plaats in februari 2004. Op dit moment zijn er 9 zenders in digitale kwaliteit te beluisteren. De zenderdekking is momenteel ongeveer 70%, wat betekent dat DAB door ongeveer 70% van de Nederlanders is te ontvangen. In het noorden, Zeeland en uiterste zuiden van Nederland is de zenderdekking helaas nog niet mogelijk.

Digitale radio biedt heel wat voordelen:

Om digitale radio te beluisteren is een speciaal radiotoestel nodig, de DAB-ontvanger of DAB-tuner. Een DAB-tuner onderscheidt zich qua uiterlijk niet zoveel van een normaal radiotoestel en is in veel varianten verkrijgbaar, van autoradio tot high-end tuner. De meeste DAB-tuners kunnen naast digitale zenders ook analoge (FM) zenders ontvangen.

De ontwikkeling van DAB staat echter de laatste jaren niet stil. Een opgewaardeerde versie van DAB, met de naam DAB+, is door Worlddmb gedefinieerd. Inmiddels wordt er in verschillende landen van Europa getest en uitgezonden met deze nieuwe codering. In Nederland wordt op dit moment (juli 2010) door het bedrijf CallMax getest vanuit Eindhoven met een DAB+ ensemble via de L-band. De bedoeling is dat men na de zomer van 2010 met de uitrol van het netwerk gaat starten. De verwachting is dat men in Nederland meer gaat uitzenden in de DAB+ codering. Er zijn inmiddels ook steeds meer DAB+ ontvangers verkrijgbaar (echter deze kunnen veelal nog niet ontvangen op de L-band!). De “traditionele” DAB toestellen kunnen deze nieuwe codec niet ontvangen.

Huidig aanbod van zenders via DAB+Afbeeldingen van Draagbare digitale DAB/DAB+-radio
Sony XDR-S40
FM/DAB+ Radio met duidelijke dispay.
Netvoeding meegeleverd voor gebruik op stroom, batterijen optie.
Leverbaar in zwart en wit

€ 74,95

Afbeeldingen van Draagbare digitale DAB/DAB+-radio

Sony XDR-S60
FM/DAB+ radio met grote luidspreker.
Grote luidspreker voor warme geluidsweergave.
5 voorkeuze zenders, zeer eenvoudige bediening.
Leverbaar in zwart en wit

€ 119,95

Tiny Audio M8 DAB+ radio

Tiny M8
Compacte FM/DAB+ radio
Netvoeding bijgeleverd, batterijen optie.
Leverbaar in zwart en wit

€ 59,95

Tiny Ami
Robuuste spatwaterdichte FM/DAB+ Radio
Oplaadbaar, speelduur ca 8 uur op ingebouwde accu.
Leverbaar in diverse kleuren

€ 79,95

Tiny M9
Tafel (wekker) radio met FM/DAB+
Grote display voor eenvoudige bediening.
Helder en warm geluid. Wekker functie
Leverbaar in zwart en wit

€ 99,95
« Terug naar acties Meer informatie »